Η ξηρά δόμηση είναι ένα ευρέως διαδεμονένο σύστημα δόμησης καθώς τα συστήματα δόμησης με βάση το γύψο προσφέρουν την απόλυτη αρχιτεκτονική ελευθερία καθώς και μια νέα διάσταση στον εσωτερικό σχεδιασμό χώρων.Αποτελεί μια σύγχρονη τεχνολογία στο πεδίο των κατασκευών, η οποία σταδιακά αντικαθιστά τη δόμηση με βαριά διαχωριστικά και οροφές σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Τα προϊόντα και τα συστήματα ξηράς δόμησης βρίσκουν εφαρμογές σε κατασκευές με αυξημένες απαιτήσεις ως προς το σχεδιασμό, τις φυσικές ιδιότητες των κτηρίων και την αισθητική καθώς και σε εφαρμογές όπως π.χ. μη φέροντα διαχωριστικά, επενδύσεις, οροφές, δάπεδα, προσόψεις κλπ.Τα ολοκληρωμένα δομικά συστήματα είναι μια αρμονική συστοιχία μεταξύ συνεργάσιμων υλικών, η αποτελεσματικότητα της οποίας κρίνεται από το πιο αδύναμο μέλος της.

Θα αναφέρουμε ονομαστικά κάποια πλεονεκτήματα γιατι να προτιμήσουμε τα συστήματα ΞΗΡΑΣ ΔΟΜΗΣΗΣ:

Χρόνος μειώνεται ο χρόνος κατασκευής και τοποθέτησης κατά 50% τουλάχιστον, έναντι των παραδοσιακών κατασκευών (τούβλα, τσιμέντα)

Ευκολία εγκατάσταση καλωδιώσεων για το «έξυπνο σπίτι»

Βάρος-όγκος ελαττώνεται σημαντικά το βάρος της υπάρχουσας κατασκευής και εξοικονομείται πολύτιμος χώρος.

Απορρίμματα

Απαλλαγή από εισφορές εργατών (ένσημα Ι.Κ.Α)

Μόνωση αυξάνονται ικανοποιητικά οι δείκτες θερμομόνωσης, ηχομόνωσης και υγρομόνωσης, σε συνδυασμό με τα κατάλληλα μονωτικά υλικά

Ρύθμιση της υγρασίας

Πυραντοχή λόγω της φύσεως των υλικών που χρησιμοποιούνται, δημιουργούν εξαιρετικά πυράντοχες κατασκευές

Ευκολία στην εγκατάσταση μηχανολογικών εγκαταστάσεων

Αντισεισμικότητα τα επιμέρους υλικά συνεργάζονται άψογα μεταξύ τους και σε συνδυασμό με το χαμηλό βάρος τους όπως προαναφέραμε, παρέχουν ομοιογενή συμπεριφορά και συντονισμό σε σεισμογενή φαινόμενα

Μεγάλη αντοχή σε μηχανικές καταπονήσεις

Κόστος μειώνεται αισθητά το συνολικό κόστος, σαν αποτέλεσμα τόσο των οικονομικότερων υλικών, όσο και του μικρότερου χρόνου κατασκευής

Ανάρτηση μεγάλων φορτίων

Μετατρεψιμότητα

Ασφάλεια

Ποιότητα εξασφαλίζεται η καλύτερη δυνατή ποιότητα κατασκευής, που είναι παράλληλα φιλική προς τον άνθρωπο και προς το περιβάλλον.

Άνεση και αισθητική

Αντοχή

Εξοικονόμηση ωφέλιμου χώρου

Στεγνή και καθαρή κατασκευή

Προστιθέμενη αξία στην κατοικία.


 

Ήρθε η ώρα να εξοικονομήσουμε ενέργεια!!!

ΓΙΑΤΙ ΘΕΡΜΟΠΡΟΣΟΨΗ;;

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΩΣ 60% !!. Η θερμομόνωση είναι σημαντικό μέτρο για την εξοικονόμηση ενέργειας. Η βελτίωσή της οδηγεί σε μείωση της απώλειας και αντιστοίχως κατανάλωσης ενέργειας των συστημάτων θέρμανσης, όπως καυστήρες, καλοριφέρ, κλιματιστικά ή άλλα σώματα ψύξης-θέρμανσης και βοηθά στην ταχεία ανάκτηση της θερμοκρασίας του χώρου. 

ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ, ΑΠΟΣΒΕΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ !!.Η μείωση του κόστους λειτουργίας σε συνδυασμό με τη μακροχρόνια χρήση ενός κτιρίου οδηγεί στη βέλτιστη επένδυση των χρημάτων, σημαντική μείωση των δαπανών θέρμανσης και δροσισμού. 

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ!!. Ένας χώρος κατοικίας με υψηλές προδιαγραφές για άνεση διαμονής, είναι πάντα ελκυστικός για τους μελλοντικούς αγοραστές ή τους ενοίκους. Ο παράγοντας αυτός θα παίζει μελλοντικά όλο και μεγαλύτερο ρόλο στη διαμόρφωση της εμπορικής αξίας ενός κτιρίου.

ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΡΩΓΜΕΣ, ΜΟΥΧΛΕΣ ΚΑΙ ΣΚΑΣΙΜΑΤΑ!!. Με την θερμοπρόσοψη γίνεται εκμετάλλευση της θερμοχωρητικότητας των εξωτερικών τοίχων και είναι ιδανική λύση για νεόδμητα κτίρια κατοικιών και για υφιστάμενα κτίρια που εκτός ενεργειακής αναβάθμισης χρήζουν και εξωτερικής ανακαίνισης λόγω ξεφλουδισμένων χρωμάτων και ρηγματωμένων σοβάδων. 

ΠΛΗΡΗΣ ΣΤΕΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΟΨΕΩΝ!!. Το σύστημα θερμοπρόσοψης προσφέρει τέλεια προστασία από το νερό της βροχής και την εξωτερική εισερχόμενη υγρασία. Επίσης προστατεύει από την μούχλα, τα βακτηρίδια και την εσωτερική υγρασία λόγω της εξασφάλισης ομοιόμορφης θερμοκρασίας στους εσωτερικούς χώρους.

Δείτε περισσότερα…

 

Ένας οικονομικός τρόπος να δώσετε στο σπίτι σας αξία είναι ο ελαιοχρωματισμός. Το προσεγμένο, καλοσχεδιασμένο βάψιμο μπορεί να προσθέσει στο σπίτι σας ένα ευχάριστο περιβάλλον και να κάνει τον χώρο που εργάζεστε ή ζείτε ακόμη πιο φιλικό. Με πιστοποιημένες εταιρείες και σωστή εφαρμογή θα έχετε το αποτέλεσμα που επιθυμείτε.

      Ο γύψος είναι ένα άριστο οικοδομικό υλικό με πάρα πολλές ιδιότητες φυσικές και τεχνικές. Αυτός ο λευκός σύμμαχος μας χρησιμοποιείται για την κατασκευή γυψοσανίδων και κορνιζών. Δεν περιέχει τοξικές ή άλλες ουσίες επικίνδυνες για τον άνθρωπο, είναι άκαυστο κρυσταλλικό υλικό το οποίο σε συνεργασία με άλλα δομικά υλικά μπορεί να προσφέρει υψηλή θερμομόνωση και ηχομόνωση. Επίσης περιέχει περίπου 20% αποκρυστάλλωση γι αυτό και όταν προσθέτουμε νερό, γίνεται η διαδικασία της αποκρυσταλλώσεως. Εξαιτίας αυτής της κρυσταλλικής δομής του, τα υλικά από γύψο έχουν εξαιρετικές για χρήση κυρίως στις διακοσμητικές και δομικές κατασκευές των εσωτερικών χώρων. Είναι υλικό άοσμο, φιλικό προς το περιβάλλον του και ηλεκτρικά ουδέτερο. Ο γύψος έχει την ίδια οξύτητα με το δέρμα του ανθρώπου και για αυτό χρησιμοποιείται στην ορθοπεδική!!!

       Η χρήση του γύψου στην αρχιτεκτονική αλλά και στην διακόσμηση είναι πολύ παλιά. Τις συναντάμε στην διακόσμηση των όψεων των κτιρίων του ρυθμού μπαρόκ ή στις διακοσμήσεις γύρω από πόρτες και παράθυρα πολλά νεοκλασικά κτίρια. Όσο για την εσωτερική διακοσμητική του χρήση, αρκεί να ξαναθυμηθούμε τις περίτεχνες οροφές, τις κορνίζες, τα γύψινα τελειώματα κ.α., που συναντάμε σε παλιά εσωτερικά ή μνημεία. Ο γύψος σε όποια μορφή και αν χρησιμοποιηθεί είναι ένας από τους σημαντικότερους βοηθούς μας στην διακόσμηση. Μια περίτεχνη ροζέτα είναι ένα κλασικό παράδειγμα εφαρμογής αλλά και βοήθειας που μπορεί να μας προσφέρει ο γύψος. Στον τομέα διακοσμητικής εφαρμογής είναι και οι απλίκες φωτισμού που σχεδιάζονται ειδικά για να εναρμονίζονται με την υπόλοιπη διακόσμηση. Επίσης με την βοήθεια γύψινων μπορείτε να δημιουργήσετε περιμετρικό κρυφό φωτισμό. Η εφαρμογή αυτή χρησιμοποιείται τόσο για να «φωτίσει» τον χώρο, όσο και να τον διακοσμήσει. Τέλος, μην ξεχνάτε ότι τα γύψινα, όποια και αν είναι η εφαρμογή τους, στοκάρονται κ βάφονται με χρώμα της αρεσκείας σας, έτσι ώστε να ταιριάζουν και να δένουν αρμονικά με το όλο στυλ και ύφος του χώρου.

Δείτε περισσότερα…